skip to Main Content

La democratització del espai al llarg dels últims 10 anys ha creat una oportunitat global per a múltiples models de negoci de gran valor afegit a tota la cadena de valor i ha proporcionat un gran retorn de les inversions realitzades en aquest àmbit.

La Cambra de Comerç de Barcelona va iniciar una aposta ferma per l’economia d’alt valor afegit, incloent-hi la descripció del sector espacial en la seva Estratègia Catalunya 30/40 com un sector tecnològic innovador en ple desenvolupament, que permetrà l’impuls d’altres sectors com les telecomunicacions, la mobilitat, la vigilància del medi ambient i la protecció civil.

En aquest context, la Cambra de Comerç de Barcelona va organitzar en febrer de 2020 la primera jornada de la New Space Economy, amb més de 200 reputats emprenedors/es, empreses, organitzacions i institucions catalanes per debatre sobre les tendències i les noves formes de crear i gestionar negocis en aquest sector.

De fet, a finals de 2020, la Generalitat de Catalunya va publicar l’Estratègia NewSpace de Catalunya amb l’objectiu d’enfortir les empreses i el sistema d’investigació per ser més competitius en aquesta economia global emergent, i fomentar la creació de noves solucions basades en dades mitjançant la utilització de tecnologies de camp.

Els temes centrals que recull l’Estratègia són:

  1. Ecosistema
  2. Investigació i innovació
  3. Talent i societat
  4. Infraestructura i dades
  5. Adopció de nous serveis espacials

El 2021 es va revalidar la Jornada de la Nova Economia Espacial, en aquesta ocasió organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La Jornada es va centrar a destacar les oportunitats de negoci que genera el sector espacial a partir de la implicació dels actors locals.

Si estàs interessat en la mobilitat sostenible, el medi ambient, l’agricultura sostenible, la protecció civil, la prevenció de catàstrofes, l’Internet de les Coses, la intel·ligència artificial o les inversions en startups, t’animem a participar en el proper New Space Economy Congress.

Aquest any, l’objectiu de la tercera edició de l’esdeveniment és es donar fer un pas endavant cap en la consolidació del congrés, i organitzar una trobadaa un congrés de dos dies, amb presèencia internacional i intersectorial, per així contribuir a mode de a posicionar Catalunya com a hub espacial.

Dos dies que convertiran a Barcelona en el centre de la nova economia espacial dirigits i que serviran pera conèixer i entendre les oportunitats de negoci que proporciona aquest sector en àrees com: la sostenibilitat, els nous sistemes de fabricació, els nous models de negoci, la mobilitat sostenible i les noves oportunitats d’inversió.

Perquè no hi pots faltar?

  • Comptarem amb destacats ponents internacionals i nacionals
  • Compartirem les darreres tendències i com es poden beneficiar altres àmbits empresarials i tecnologies digitals
  • Parlarem de talent, de creació d’empreses i d’inversions al sector de la New Space
  • S’habilitaran espais per fer networking actiu entre els assistents
  • Podràs conèixer de primera mà membres de la comunitat New Space

Vols participar com a expositor al New Space Economy Congress 2022 els propers 19 i 20 d’octubre?

Si ets una organització innovadora o un centre de recerca i innovació de l’àmbit de l’espai tens l’oportunitat de formar-hi part ubicant un expositor per donar a conèixer la vostra activitat empresarial, establir contactes i promoure col·laboracions.

Estigues present a l’esdeveniment més gran de la nova economia espacial que comptarà amb la participació de més d’una vintena d’experts del sector i contribuirà a fomentar l’ecosistema local.

Consulta les bases!

Back To Top